965 73 13 74 - Plaça de l'Ajuntament, 3, 03729 Senija, Alicante administracio@senija.es

Coca de sardines

Ingredients

  • Farina, 300 gr. amb llevat
  • Oli d’oliva, 9 cullerades
  • Aigua, 1 got tèbia
  • Sardines, Dotze
  • Pebre roig, 2 cullerades
  • Ceba, 5 dents
  • Julivert, abundant picat
  • Sal, al gust
Coca sardines

Preparació

  • En un bol mesclem la farina amb 4 cullerades d’oli, l’aigua i un polsim de sal.
  • Pastem fins que la mescla estiga compacta i deixem reposar tapat en un lloc temperat durant almenys mitja hora.
  • Mentre netegem les sardines llevant-los els caps i els budells i l’espina central, les obrim per la meitat i les reservem.
  • Una vegada la massa estiga al punt l’estenem sobre una font enfarinada, col·loquem damunt les sardines en forma de ventall i les assaonem.
  • Piquem els alls i el julivert i el repartim per damunt de les sardines, empolvorem el pebre roig i acabem regant amb l’oli restant.
  • Ho introduïm en el forn pre-calfat a temperatura mitjana-baixa uns 40 minuts.