Coca de sardines
Ingredients
- Farina, 300 gr. amb llevat
- Oli d’oliva, 9 cullerades
- Aigua, 1 got tèbia
- Sardines, Dotze
- Pebre roig, 2 cullerades
- Ceba, 5 dents
- Julivert, abundant picat
- Sal, al gust
Preparació
- En un bol mesclem la farina amb 4 cullerades d’oli, l’aigua i un polsim de sal.
- Pastem fins que la mescla estiga compacta i deixem reposar tapat en un lloc temperat durant almenys mitja hora.
- Mentre netegem les sardines llevant-los els caps i els budells i l’espina central, les obrim per la meitat i les reservem.
- Una vegada la massa estiga al punt l’estenem sobre una font enfarinada, col·loquem damunt les sardines en forma de ventall i les assaonem.
- Piquem els alls i el julivert i el repartim per damunt de les sardines, empolvorem el pebre roig i acabem regant amb l’oli restant.
- Ho introduïm en el forn pre-calfat a temperatura mitjana-baixa uns 40 minuts.