Coca de molletes
Ingredients
Per a la coca:
- Una tasseta i mitja d’oli d’oliva
- Una tasseta i mitja de vi blanc.
- Un pessic de sal.
- Una cucharadita de bicarbonat
- Dos gots de farina.
Per a les «molletes»:
- Un terç de tasseta d’oli d’oliva i una cucharadita de vi blanc,
- Sal
- Un got de farina
Preparació
Passos Recepta de Molletes:
Pas 1: Seguir els passos per a fer la coca:
La massa de la base ha de ser el mes fina possible ja que ha de quedar cruixent, per a suportar les molles de dalt que són mes denses, i és el contrast el que li dóna gràcia a aquesta coca.
Pas 2: Amb els ingredients per a les molletes es fa una massa blaneta amb la qual es fabricaren les molletes que aniran per damunt de la coca donant-li aqueix aspecte característic perquè queden soltes i buides.
Variants/ Trucs /Secrets:
La popular coca de molletes és una recepta sorprenent per la seua senzillesa i inesperada textura sobre la base de molt pocs ingredients.
Forma part de la tradició alacantina més popular i es fa per a excursions tan típiques com la peregrinació des d’Alacant a la Santa Faç, les fogueres de Sant Joan, etc.