Coca amb Pebrera i tomaca
Ingredients
- Quilo i mig de farina de blat.
- Un quilo de tomaques.
- Mig quilo de pimentons.
- Dotzes dents d’alls.
- Un decilitre d’oli d’oliva.
- Sal.
Preparació
- Es posa farina en un llibrell, amb sal, aigua rent, al mateix temps quees pasta se li va afegint oli, sense deixar de pastar. Es deixa reposar. Es ratlla la tomaca i es trosseja la pebrera en parts molt menudes.
- En una paella amb oli d’oliva es frigen les tomaques i les pebreres finalment se li afigen els alls tallats en lamines.
- Sobre una llanda de vores altes, es formen les coques, d’un centímetrede gruix i s’aboca la fregitel·la sobre elles. Es fiquen el forn sobreuna hora.
- Abans les dones duien les coques al forn de pa a cuitar les coques.Aquesta acció es denominava “anar a girar ”. Les llandes erendipositades a sobre d’un tauló de fusta, tapades amb un tapet.
- Peranar-hi al forn les dones duien el tauló amb les coques d’amunt del cap.